2018

Kunstenaars Lezing

In de STeC FaCTS lezingen komen diverse Bossche kunstenaars en creatieven aan het woord die over hun werk, hun inspiratie en hun aanpak vertellen. Op 17 februari om 16.00 uur  is het Helene de Winter die over haar werk komt vertellen.

 

Adres: Drie Mollen Project, Zuid-Willemsvaart 215, Den Bosch

2017

'Personal Relations'

Internationaal minituur portret tentonstelling.

Een reizende tentoonstelling die begint in december 2016 in Londen en in ieder geval doorreist naar Den Haag (25/2 tot 29/3 2017) en Vicenza, Itali (29/4 tot 4/6 2017).

 

Mogelijk reist de tentoonstelling daarna nog naar andere plekken in Europa.

Tekenkabinet 2017

Dit jaar is de lustrum editie van het Tekenkabinet. En ik mag weer meedoen met 2 tekeningen.

 

Van 9-13 augustus in museum Waterland in Purmerend

 

klik hier voor meer informatie o.a over locatie en deelnemende kunstenaars

Art Zaanstad

In het weekend van 16-17-18 juni 2017 sta ik met mijn tekeningen en collages op Art Zaanstad, het jaarlijkse art jewel evenement op het Hembrugterrein in Zaandam.

 

Kom kijken en ontmoet de kunstenaars en hun kunstwerken.

 

Voor meer informatie en kaarten: http://artzaanstad.nl/

Groot Nieuws

Afgelopen maand was de hiernaast staande tekening te zien Parrsboro in Canada. Het betreft niet alleen een tentoonstelling maar er is ook een jury-prijs aan verboden. Op 3 september ontving ik het bericht dat ik met deze tekening de winnaar ben geworden van de 'Nonsuch Art on Paper Award' En dat betekent dat ik naar Parrsboro in Nova Scotia, Canada mag om een residency van 3 weken te doen. Bovendien is er een prijs van $5000 aan verbonden. De tekening gaat nu naar Montreal en is daar nog to 4 oktober te zien.

 

Kijk bij DrawingGANG op de pagina Projecten voor meer informatie over het ontstaan van deze tekening.

2016

The Big Draw 's-Hertogenbosch

The Big Draw is het jaarlijkse evenement van The Campaign for Draw. Het tekenfestival duurt de gehele maand oktober en wordt gevierd in meer dan 20 landen. Met als doel zo veel mogelijk mensen aan het tekenen te krijgen. Dit jaar gebeurt dit in Den Bosch door middel van een tekeningen ketting. (Zoals je vroeger ketting brieven stuurde) Volg hier en op The Big Draw 's-Hertogenbosch Facebook hoe deze kettingen zich ontwikkelen. Ook ik ben door de organisatie uitgenodigd mee te tekenen en een volgende kunstenaar uit te nodigen in de ketting. Al de kunstenaars die in zo'n ketting uitgenodigd zijn zullen een tekening exposeren van 8 tot en met 30 oktober in het Kruithuis in Den Bosch.

 

Maar het leukste komt nog: Iedereen kan meedoen. Op de website van van The Big Draw 's-Hertogenbosch kun je een formulier downloaden en lees je instructie hoe je zelf een tekening-ketting kunt starten op school, met je familie of je vrienden of je collega's. Volg de instructies op deze pagina om mee te doen. En je tekening kan ook in het Kruithuis komen te hangen.

Atelier-route 1 en 2 oktober 2016

Dit jaar word er weer een grote atelier-route georganiseerd in Den Bosch. Ook ik stel mijn atelier open van 11.00 tot 18.00 uur in het weekend van 1 en 2 oktober in de Gruyterfabriek. C8 ateliers Veemarktkade 8 5222 AE Den Bosch Mijn atelier is in ruimte 6217

 

Die is het makkelijkst te bereiken door onder de poort met de grote rode C erboven door te lopen en deur G die je al snel aan je rechterhand ziet te nemen. Trap op naar de eerste etage en linksaf de deur door. Je bent dan gearriveerd bij atelier-groep C8.  Het lijkt me leuk je te ontmoeten in mijn atelier en te laten zien waar ik mee bezig ben geweest de afgelopen tijd.  Hier lees je meer over de atelier route.

Thawing

Het boek "Thawt" waarmee het internationale collage samenwerkings project van Mike Koppa begon is nu verkrijgbaar als het ebook "Thaw-ing" http://www.viroquacreative.com/product/thaw-ing-ebook. Eerder verscheen een collectors uitgave van dit boek met daarin een weergave van het hele maakproces.

 

In dit ebook de vereenvoudigde weergave van het project waaraan ik samen met kunstenaars uit de VS en Europa meedee.

 

Dit jaar zullen ook de volgende delen van dit project verschijnen: Bleach(ed), Automnal Hymnal en Ice Angel.

Droomkunst tentoonstelling

In 2016 zal weer een Droomkunst Tentoonstelling worden gehouden in combinatie met dejaarlijkse internationale conferentie van de International Association for the Study of Dreams (IASD).

 

Hier zullen een aantal van mijn werken te zien zijn.

 

De gexposeerde kunstwerken zijn gerelateerd aan dromen en gebaseerd op twee- en multi-dimensionele technieken, waaronder schilderen, tekenen, collages, beeldhouwwerken, video en installaties.

 

De tentoonstelling is overdag en s avonds geopend tijdens de conferentie en daarna tijdens de normale openingstijden van Rolduc. De tentoonstelling loopt van 24 juni t/m 31 augustus 2016. De officile opening en feestelijke kunstreceptie is op zondag 26 juni tijdens het IASD-congres (24-28 juni).

 

Meer informatie over de conferentie hier

Bosch Open Expo

Op 19 maart 2016 is de Bosch Open Expo geopend!

 

Op diverse locaties zijn de stad Den Bosch is, in het kader van het Jheronimus Bosch Jaar, de tentoonstelling Bosch Open Expo te zien. Het is een tentoonstelling van hedendaagse kunst genspireerd op het werk en leven van Jheronimus Bosch.

 

Mijn werk is te vinden in de expositieruimte op de boulevard in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 

Hier vind je alle informatie over de tentoonstelling en de locaties.

 

Voor meer informatie over het Jheronimus Bosch Jaar en de grote Jheronumus Bosch tentoonstelling klik je hier

2015

Expositie "Winterschilders" in Studio Pulchri

Van 20 december 2015 tot 10 januari 2016 is de expositie "Winterschilders" te zien in Studio Pulchri met daarin een grote tekening van mij.

 

Opening zondag 20 december om 14.00 uur.

 

Open: di t/m zo 11-17 uur

 

Lange Voorhout 15 2514 EA Den Haag

 

De galerie is gesloten van 23 december 2015 t/m 4 januari 2016

Kunst  Design 's-Hertogenbosch

Open Ateliers

De Gruyterfabriek, Veemarktkade 8, Den Bosch.

 

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 November 2015 de ateliers van diverse kunstenaars en designers in de Gruyterfabriek open.

 

Er zijn bijna 40 deelnemers verdeeld over de diverse ateliergroepen en andere locaties die hun deur open zetten. Volop gelegenheid om de kunstenaars te ontmoeten, te zien waar en hoe ze hun werk maken en natuurlijk het werk zelf bewonderen.

 

Ook mij atelier is open. C8- ateliers. Ingang G.

 

Te bereiken door vanaf de parkeerplaats de poort met de grote C erboven door te lopen en de deur G die je al snel aan je rechterhand ziet te nemen. Trap op naar de eerste etage en linksaf de deur door. Je bent dan gearriveerd bij atelier-groep C8.

Collages in St.Louis, USA

De hele maand november zullen een aantal van mijn collages te zien zijn in St. Louis.

 

Mike Koppa stelt zijn werk tentoon in Gallery 1900 Park.Hij is de maker van het boek "Thawt" en intitiatief nemer van een collaberatie van collage kunstenaars van over de hele wereld. Bij het boek in de tentoonstelling toont hij de collages die hem door de kunstenaars gezonden zijn voor dit project. Waaronder ook die van mij.

 

In het komende jaar zullen er nog een aantal publicaties uitkomen met collages van deze samenwerking. Momenteel werken de kunstenaars aan het vierde deel van dit project.

Verhuizing Atelier

Nu nog druk aan het verhuizen maar per 1 oktober zal mijn nieuwe atelier adres zijn:

 

C8 Ateliers

Veemarktkade 8/C8

5222 AE 's-Hertogenbosch

Najaars salon bij Pulchri Studio

Ook deze keer weer werk van mij te zien in de Najaarssalon van Pulchri Studio.

 

Lang Voorhout 15

2514 EA Den Haag

Open: di t/m zo 11-17 uur

Tentoonstelling 'De Verzoeking'

DrawingGANG

DrawingGANG is een groot tekenproject met 11 kunstenaars

 

WANNEER

De werkperiode van de DrawingGANG is september 2014. Artots heeft de ruimte beschikbaar gesteld. We openen als expositie op 21 september en zullen dan nog drie weken voor publiek open blijven. Tijdens de werkperiode, wanneer er getekend wordt, staat de deur ook open voor nieuwsgierigen.

 

WAAR

De melkfabriek (Artots)Guldenvliesstraat 4, Den Bosch

 

BIG DRAW

In de week voor de opening gaan basisschoolkinderen en middelbare scholieren doorlopende tekeningen op de stoep (met stoepkrijt) vanuit de Melkfabriek richting station, eigen school en centrum maken. Zoveel mogelijk mensen willen we aan het tekenen krijgen, zodat we een hele lange kleurrijke tekening richting stad krijgen. Dit om aandacht te vragen voor het tekenen en wat er binnenin de Melkfabriek gebeurd. DE LANGSTE TEKENING OOIT!

 

DE KUNSTENAARS

Rogier Walrecht, Eindhoven

Jiri Buunk, Den Bosch

Helene de Winter, Den Bosch

Suuz van der Vaart, Tilburg

Frank van Ansem met ACG Vianen, Eindhoven

Danielle Lemaire, Breda

Ellen Endhoven, Den Haag

Lisetteh, Den Bosch

Gam Bodenhausen, Eindhoven

Hanny van den Brand, Den Bosch

Remko Leeuw, Eindhoven

2014

Verboden vruchten

Op 16, 17 en 18 mei zal tijdens de expositie "Verboden vruchten" een installatie van collages van mij te zien zijn

op de Terminalweg 2

nl

en

© Helene de Winter 2018

nl

© Helene de Winter 2018

© Helene de Winter 2018